Diabetes Screening

Wij bieden u aan om uw netvlies te screenen op oogziekten. Oogziekten kunnen optreden als u diabetes mellitus heeft. Dit is de officiele naam voor suikerziekte.

Diabetes mellitus kan ernstige schade aan uw ogen toebrengen. Deze oogproblemen beginnen meestal met afwijkingen aan het netvlies en als u niet wordt behandeld kunt u zelfs blind worden. De afwijkingen aan het netvlies kunnen al langer aanwezig zijn, zelfs zonder dat u hier zelf iets van merkt.

Als u suikerziekte heeft is het daarom belangrijk om uw ogen regelmatig te laten screenen. Bij de meeste mensen die aan suikerziekte lijden worden er gelukkig geen afwijkingen aan het netvlies geconstateerd.

Mochten er afwijkingen, samenhangend met diabetes, geconstateerd worden, raden wij u aan om via uw huisarts een afspraak te maken met een oogarts. Alleen een oogarts kan u advies geven over de verdere behandelmethode.

Wij bieden u de mogelijkheid om een gratis fundusfoto te laten maken.

 

Kijk ook eens op:

Kinderbrillenclub
Stichting Emefa
Vergoedingen

Vestigingen

Polman Opticiens heeft vier vestigingen rondom Arnhem. Bij ons kun je terecht voor oogzorg en gehoortesten. Voor een afspraak met onze oogarts kun je uitsluitend terecht bij Focus Optiek in Velp.
Bij alle vestigingen kun je terecht voor lenzen, brillen, zonnebrillen, veiligheidsbrillen en oogadvies.

Huissen

Huessensche Poort Optiek
Langestraat 64
6851 AS  Huissen
(026) 325 19 74

Velp

Focus Optiek
Emmastraat 21
6881 SN  Velp Gld
(026) 361 75 59