Dyslexiebrillen

Ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van dyslexie. Dit in de hersenen verankerde taalprobleem bemoeilijkt het lezen, wat leerachterstanden kan veroorzaken bij overigens normaal intelligente kinderen. Belangrijk om op te lossen, dat de kinderen geen achterstand op lopen. Leren op school is immers vaak afhankelijk van snel lezen.

De verschillende filters zouden er dus voor kunnen zorgen dat oog en hersenen beter met elkaar kunnen communiceren. Doormiddel van een nauwkeurige test moet uitwijzen welke filter de juiste is, dit verschilt namelijk per persoon. Heeft uw kind geen bril op sterkte nodig, dan is het toch mogelijk om een dyslexiebril te gebruiken.

Verslagen van tests vermelden gunstige resultaten bij personen die de dyslexiebril hebben getest, die voornamelijk neerkomen op meer concentratie, minder vermoeidheid bij het lezen, minder hoofdpijn en een hoger leestempo. Prettiger lezen is natuurlijk ook winst en dat schijnt in een aantal gevallen te resulteren in minder leesfouten.
Bij postieve uitkomst na de meting raden wij u zeker de dyslexiebril aan. Als u na twee maanden geen behoorlijk resultaat signaleert, krijgt u uw geld terug.
 

 • Maartje Pieters

  Een reactie van Maartje Pieters, 22 jarige Pabo student aan de HAN, woonachtig in Arnhem.
   

  Lees verder
 • Maarten Meijer

  Een reactie van Maarten Meijer uit Arnhem, 17 jarige student aan de Titus Mavo in Velp.
   

  Lees verder
 • Ricardo Spee

  Een reactie van Ricardo Spee uit Arnhem, 22 jarige student aan de HAN.
   

  Lees verder
 • Bas Oostveen

  Een reactie van Bas Oostveen uit Dieren, 13 jarige leerling van SG Het Rhedens in Rozendaal.
   

  Lees verder

Vestigingen

Polman Opticiens heeft vier vestigingen rondom Arnhem. Bij ons kun je terecht voor oogzorg en gehoortesten. Voor een afspraak met onze oogarts kun je uitsluitend terecht bij Focus Optiek in Velp.
Bij alle vestigingen kun je terecht voor lenzen, brillen, zonnebrillen, veiligheidsbrillen en oogadvies.

Huissen

Huessensche Poort Optiek
Langestraat 64
6851 AS  Huissen
(026) 325 19 74

Velp

Focus Optiek
Emmastraat 21
6881 SN  Velp Gld
(026) 361 75 59