Varilux Historie

Essilor International is in 1972 ontstaan uit een fusie tussen twee Franse oogoptische bedrijven Essel en Silor.
De geschiedenis van Essilor Nederland voert terug tot 1925, toen Mathieu Classen in Arnhem het bedrijf
Classen-Optiek startte. Na enkele jaren ging Classen-Optiek een samenwerking aan met het huidige Essilor International die het bedrijf in 1982 heeft overgenomen. Het bedrijf ging verder onder de naam Essilor-Classen BV dat later veranderde in Essilor Nederland BV.

Essilor International is één van de belangrijkste leveranciers van oogoptische produkten in de Benelux markt. Naast brillenglazen onder het merk Varilux levert zij ook professionele apparatuur voor de winkel of werkplaats van de opticien. Essilor International is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en telt wereldwijd bijna 38.000 medewerkers. De productie vindt plaats in 16 fabrieken en ruim 270 receptslijperijen. Bovendien zijn er 4 Research & Development centra, waar voortdurend wordt gewerkt aan vernieuwing en verbetering van de produkten.

Kijk ook eens op:

Kinderbrillenclub
Stichting Emefa
Vergoedingen

Vestigingen

Polman Opticiens heeft vier vestigingen rondom Arnhem. Bij ons kun je terecht voor oogzorg en gehoortesten. Voor een afspraak met onze oogarts kun je uitsluitend terecht bij Focus Optiek in Velp.
Bij alle vestigingen kun je terecht voor lenzen, brillen, zonnebrillen, veiligheidsbrillen en oogadvies.

Huissen

Huessensche Poort Optiek
Langestraat 64
6851 AS  Huissen
(026) 325 19 74

Velp

Focus Optiek
Emmastraat 21
6881 SN  Velp Gld
(026) 361 75 59