Diabetes Screening

Wij bieden u aan om uw netvlies te screenen op oogziekten. Oogziekten kunnen optreden als u diabetes mellitus heeft. Dit is de officiële naam voor suikerziekte.

Diabetes mellitus kan ernstige schade aan uw ogen toebrengen. Deze oogproblemen beginnen meestal met afwijkingen aan het netvlies en als u niet wordt behandeld kunt u zelfs blind worden. De afwijkingen aan het netvlies kunnen al langer aanwezig zijn, zelfs zonder dat u hier zelf iets van merkt.

Als u suikerziekte heeft is het daarom belangrijk om uw ogen regelmatig te laten screenen. Bij de meeste mensen die aan suikerziekte lijden worden er gelukkig geen afwijkingen aan het netvlies geconstateerd.

Mochten er afwijkingen, samenhangend met diabetes, geconstateerd worden, raden wij u aan om via uw huisarts een afspraak te maken met een oogarts. Alleen een oogarts kan u advies geven over de verdere behandelmethode.

Wij bieden u de mogelijkheid om een fundus foto te laten maken.

OCT screening

Met een OCT (Optical Coherence Tomograph) apparaat worden er beelden gemaakt van de structuren van het oog. Het gaat hierbij meestal om dwarsdoorsneden van het netvlies, de retina. Op deze manier kunnen afwijkingen aan het netvlies nauwkeurig in beeld worden gebracht. Behalve het zichtbaar maken van structuren, is het ook mogelijk om metingen te verrichten, bijvoorbeeld het constateren van ziektebeelden of effecten van behandelingen.

De OCT wordt het meest gebruikt om aandoeningen van de macula, de gele vlek, het centrum van het oog te bekijken. Een OCT- screening wordt ook gebruikt om eventuele afwijkingen van de oogzenuw in beeld te brengen. Ook bevat de OCT een speciaal programma voor glaucoom, waardoor opsporing van een verhoogde oogdruk in een vroeger stadium mogelijk wordt. Bijkomend voordeel is dat er tegelijkertijd met deze OCT screening ook een fundusfoto wordt gemaakt.

Indien noodzakelijk verwijzen we u door naar de huis- of oogarts.

Download hier de voucher voor een gratis OCT-screening.

U vindt onze vestigingen rond Arnhem en omgeving

vestiging ouwerling optiek polman opticiens

Elst

Dorpsstraat 101 6661 EJ

(0481) 37 50 00 OPENINGSTIJDEN
vestiging focus optiek polman opticiens

Velp

Emmastraat 21 6881 SN

(026) 361 75 59 OPENINGSTIJDEN
vestiging huessensche poort optiek polman opticiens

Huissen

Langestraat 64 6851 AS

(026) 325 19 74 OPENINGSTIJDEN
vestiging rijks optiek polman opticiens

Oosterbeek

Utrechtseweg 124-a 6862 AP

(026) 333 39 73 OPENINGSTIJDEN
polman opticiens logo

Corona maatregel

×

Onze winkels blijven geopend om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Heeft u net een bril besteld? Ligt uw bril hier voor reparatie? Geen probleem, u kunt deze ophalen mits u zicht houdt aan de gestelde hygiëne regels. Lukt dat niet, dan zullen wij er persoonlijk voor zorgen dat deze thuisbezorgd wordt. Heeft u dringend advies nodig over uw ogen? Bel of e-mail ons, dan zoeken wij samen naar een oplossing. Contactlenzen en bijbehorende vloeistoffen kunnen gewoon besteld worden, telefonisch of per e-mail. Bestellingen leveren wij kosteloos bij u thuis. Wij zijn op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 geopend. Samen zien we altijd meer mogelijkheden. Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip. Blijf gezond en pas op elkaar.

Mail: info@polmanopticiens.nl
Ouwerling Optiek - Elst 0481-375000
Focus Optiek - Velp 026-3617559
Huessensche Poort Optiek - Huissen 026-3251974
Rijks Optiek - Oosterbeek 026-3333973

Hygiëne regels:
- Ontsmet u handen bij binnenkomst.
- Houdt 1,5 meter afstand.
- Niet meer dan 5 bezoekers per winkel.
Mocht u in contact zijn geweest met iemand met griepverschijnselen, dan vragen wij u onze winkels niet te betreden. Het team van Polman Opticiens vraagt u om deze regels in acht te nemen zodat wij onze winkels niet hoeven te sluiten. Dan begroeten wij u graag met een glimlach in onze winkels.